Jak archivovat nebo smazat Učebnu Google

Jak archivovat nebo smazat Učebnu Google

Ať už jste učitel nebo lektor, Učebna Google poskytuje virtuální výukový prostor, pomocí kterého můžete zadávat úkoly, hodnotit a poskytovat zpětnou vazbu svým studentům.

Nejlepší na platformě je, že můžete vytvořit tolik tříd, kolik chcete. Pokud máte pocit, že vaše třída došla a již ji nepotřebujete, můžete ji deaktivovat nebo smazat a uvolnit tak místo ve virtuální učebně.

V této příručce vám ukážeme, jak archivovat nebo odinstalovat Učebnu Google ve verzi aplikace pro počítače a mobilní zařízení.

Co se stane, když archivujete nebo smažete třídu Google

Kurz můžete archivovat nebo smazat, až s ním skončíte, ale mezi těmito dvěma je rozdíl. 

Archivace třídy je jako její „deaktivace“, takže je nečinná a nepoužívaná. Kurz se nezobrazí ve vašich aktivních kurzech, ale stále existuje v samostatné části Učebny Google.

Archivací kurzu navíc zůstane vaše práce – všechny materiály kurzu, přílohy, zprávy a komentáře – ve třídě, abyste si je vy nebo vaši studenti mohli prohlížet a mít k nim přístup. Nemohou však aktualizovat materiály ani opustit archivovaný kurz.

Učebnu Google můžete také trvale odinstalovat nebo odinstalovat. Na rozdíl od archivace kurzu, kterou může provádět učitel nebo jiný učitel, může Učebnu Google smazat pouze primární učitel.

Jak archivovat Učebnu Google

Učebna Google nabízí funkci archivace v nabídce nastavení, která umožňuje učitelům nebo jiným učitelům archivovat kurz z počítače nebo mobilního zařízení. 

Funkce archivace se hodí na konci semestru nebo semestru, takže si můžete uložit své studijní materiály a uspořádat je při přechodu na jiné kurzy.

Poznámka . Pokud jste nearchivovali žádné kurzy, funkce Archivováno se v nabídce nezobrazí. 

Počítač

Do Učebny Google můžete přistupovat z webového prohlížeče na počítači se systémem Windows nebo Mac a třídu archivovat.

  1. Otevřete Učebnu Google na počítači a v pravém horním rohu karty u kurzu, který chcete archivovat, vyberte Více (elipsa). 
  1. Vyberte Archivovat .
  1. Ve vyskakovacím okně, které se objeví, potvrďte svou akci výběrem „ Archivovat “ .
  1. Kliknutím na ikonu složené čáry na stránce Třídy zobrazíte archivovanou třídu a poté vyberte možnost Archivované třídy .

Poznámka . Pokud jste žádný kurz nearchivovali, možnost Archivované kurzy v nabídce neuvidíte.

Android a iPhone

Kurz můžete také archivovat prostřednictvím aplikace Učebna Google na svém mobilním zařízení.

  1. Otevřete aplikaci Učebna Google a klepněte na Více (elipsa) na kartě kurzu, který chcete archivovat. 
  1. Klepněte na Archivovat .

Obnovte archiv Učebny Google

Pokud chcete archivovanou kartu kurzu znovu vidět s aktivními kurzy, můžete kurz obnovit a znovu použít všechny materiály, příspěvky, úkoly a komentáře. 

  1. Otevřete Učebnu Google na počítači nebo mobilním zařízení a vyberte nebo klepněte na Nabídka .  
  1. Vyberte nebo klepněte na Archivované třídy .
  1. Poté vyberte nebo klepněte na Více (elipsa)> Obnovit na kartu třídy.
  1. Vyberte Obnovit pro potvrzení akce.

Jak odebrat Učebnu Google

Smazáním Učebny Google ukončíte přístup ke všem příspěvkům a komentářům ve třídě. Vy a vaši studenti však můžete použít příslušný odkaz pro přístup k souborům kurzu ve složce na Disku Google. 

Poznámka . Před smazáním je nutné kurz archivovat. Odstranění je trvalé, takže to udělejte pouze v případě, že jste si jisti, že tuto třídu již nikdy nepoužijete.

Počítač

Učebnu Google můžete odinstalovat z webového prohlížeče v počítači (PC nebo Mac).

  1. Otevřete Učebnu Google a vyberte Nabídka .
  1. Vyberte Archivované třídy .
  1. Poté vyberte Více (elipsa) v pravém horním rohu karty kurzu pro kurz, který chcete smazat.
  1. Vyberte Odebrat .
  1. Poté znovu vyberte Smazat pro potvrzení akce. 

Android nebo iPhone

Pokud máte na svém Androidu nebo iPhonu aplikaci Google Classroom, můžete smazat kurz, který jste archivovali v první sekci.

  1. Otevřete aplikaci Učebna Google a vyberte Více (elipsy) v pravém horním rohu karty kurzu pro kurz, který chcete smazat. 
  1. Klepněte na Smazat .
  1. Poté znovu klikněte na Smazat pro potvrzení akce. 

Poznámka . Třídu Google mohou odinstalovat pouze učitelé základních škol.

Jak opustit třídu Google

Pokud jste student, můžete opustit archivovaný kurz a odstranit jej ze svého účtu. Váš učitel bude mít stále všechny vaše úkoly, příspěvky a komentáře. 

  1. Otevřete Učebnu Google v prohlížeči nebo mobilní aplikaci a vyberte Nabídka .
  1. Vyberte nebo klepněte na Třídy .
  1. Poté vyberte nebo klepněte na Více (elipsy) v pravém horním rohu karty kurzu pro kurz, který chcete opustit.
  1. Vyberte nebo klepněte na „ Zrušit registraci“ .

Udržujte svou Učebnu Google organizovanou

Archivace nebo mazání kurzů v Učebně Google vám umožňuje spravovat kurzy a udržovat svou domovskou stránku čistou a uklizenou. 

Byl tento průvodce užitečný? Ignorovat komentáře.

Jak obnovit chybějící ikony na hlavním panelu v systému Windows...

Jak obnovit chybějící ikony na hlavním panelu v systému Windows...

Co je chyba aktualizace systému Windows 11 0x800f0922? Zde je...

Co je chyba aktualizace systému Windows 11 0x800f0922? Zde je...

Jak opravit chybu Bootrec / Fixboot Access Is Denied v...

Jak opravit chybu Bootrec / Fixboot Access Is Denied v...

Jak změnit nastavení serveru DNS v systému Windows 11

Jak změnit nastavení serveru DNS v systému Windows 11

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.